Dag 2 - met de bus naar Alcudia
Na gisteravond een lekker diner genuttigd te hebben in het hotel - sushi (die wel wat droog was) en o.a. gamba’s - en live theater bandje heb zien optreden (podium zit direct onder mijn balkon, dus kan ik beter ook maar beneden op het terras gaan zitten kijken), was het vandaag tijd om eens een plaatsje verderop te gaan kijken. Ik wou met de fiets maar aangezien er hier geen aparte fietspaden zijn, het erg warm was en de bushalte pal voor de deur van het hotel zit, besloten om gebruik te maken van het OV op Mallorca. Een aanrader! Simpelweg met je bankpas in- en uitchecken, de bus rijdt heel regelmatig, ik begreep niet veel van het routeschema maar iedere buschauffeur was vriendelijk genoeg om te melden waar de bus langs reed. Om11 uur opgestapt naar Alcudia historical centro. Wat een prachtig oud bergdorp. Slenteren door de smalle Spaanse steegjes, prachtige stadsmuur beklommen, mooi kerkje incl. museum Parraquial de St. Jaume d’Alcudia bezichtigd. Zie de foto’s. Het was heel warm vandaag en de schaduw van het stadje en de kerk boden verkoeling. Om het vocht ook wel op peil te houden, rustig op een terras gezeten wat drinken en bekende Spaanse toast met tomaten tapenade gegeten. Daarna de bus genomen richting Alcudia Port, waar zeer fraaie boten lagen. Omdat ik altijd voorbereid ben op het strand - bikini en handdoek in de rugtas mee - terrasje opgezocht om iets te drinken maar vooral ook om in het toilet snel mijn ondergoed voor bikini te verruilen.
Alcudia haven en strand ligt in een baai dus het zeewater loopt heel langzaam af. Strand was verbazingwekkend wit zoals op de foto’s wel te zien is. Ik heb heerlijk even gezwommen en op het strand liggen lezen. Omdat ik mijn pet vergeten was en mijn drinkwater op raakte besloten om de dag aan het hotelzwembad af te sluiten. Voordat de bus aankwam zag ik nog 2 leuke strand/zomerjurkjes die ik op de gok (zonder passen) heb gekocht. De prijs liet dat ook toe ende vriendelijke dame in de winkel zei dat het zeker mijn maat was.
Bus terug, halte te vroeg uitgestapt, maar die laatste paar honderd meter konden er ook nog wel bij vandaag (13000stappen!). Duik in het zwembad waar het rustig was omrond half 6, in het avondzonnetje opgedroogd, dinerbuffet genoten, waar ik vandaag de toetjes niet kon weerstaan... macarons en aardbeientaartje. Na al dat wandelen en zwemmen vandaag had ik dat wel verdiend. Nog even langs zee gewandeld, hotel beachvolleybal-toernooi gekeken - nee er liepen zeker geen talenten - en nu zit ik lekker op balkon dit te schrijven en ben ik in afwachting van de muziek die zo wel weer zal starten hieronder.
Het was een top vakantiedag, Mallorca is prachtig, veel meer dan alleen maar een feest-eiland, wat ze in NL nog wel eens denken.