nicolecreismee.nl

Bus excursie naar Kathedraal Palma de Mallorca en Valldemossa

Dat was even wennen vanochtend toen de wekker om 7 uur afging. Snel douchen en ontbijten om half 8... of nee om 07.45 .. ik stond voor een dichte ontbijtzaal omdat ik niet goed op de openingstijden had gelet. Nou ja, dan maar wachten in de hotel lobby en zien hoeveel mensen al binnenlopen of vertrekken.

Na een snel ontbijt richting rotonde waar TUI me zou ophalen. Er stond ook een Duitse vrouw die zenuwachtig vroeg of de bus wel kwam. Euh.. weet ik veel, voor mij was het ook nieuw. Maar er kwam een bus op tijd, keurig mijn naam in de papieren, ik kreeg entree kaartje voor de Kathedraal. Onderweg werd veel over Mallorca verteld. Zo weet ik dat het eiland aan de ene kant door het Serra de Tramunta gebergte wordt beschermd tegen wind, en aan de andere kant door de Cala. Een inwoner is geen Spanjaard maar een Mallorcaan.

Na een rit van ca. 45 min komen we aan in de haven van Palma de Mallorca, waar een indrukwekkend groot cruisschip voor anker ligt. Nog indrukwekkende is de Kathedraal - een van de grootsten ter wereld - die fier boven de stad uitstijgt. Wat een gebouw!

De reisleider ging ons keurig uitleggen waar en hoe laat we moesten verzamelen voor de vervolgreis naar Valldemossa, alvorens we in groepen werden verdeeld om de kathedraal binnen te gaan. Verdeling ging op taal en aangezien ik zowel Duits als Engels versta maar liever met Engelsen optrek danDuitsers, was de keus snel gemaakt. Voor jullie beeldvorming; er kwamen maar liefst 5 bussen van TUI aan voor een rondleiding!

Het was zeer de moeite waard, wat een pracht en praal binnen in de kerk. Guidi (ja die van de kerk in Barcelona) heeft ook kunstwerken hier gemaakt. En al dat glas in lood, je wist niet waar je kijken moest. Er lagen onder in de tombes 16.000 mensen begraven! Er stonden 2 zilveren kandelaars die samen tonnen wegen. Het was een hele warme dag en ik had gerekend op verkoeling binnen maar doordat deze kathedraal veel open ronde boog ramen bevat en door de hoeveelheid mensen binnen, was het er behoorlijk warm. Het gastendoekje dat ik thuis op het laatst nog in de rugzak had gestopt, is veel gebruikt, mijn deokon het niet aan.

Na de rondleiding nog een uurtje vrij die ik rond de kerk heb doorgebracht in het park waar veel jonge mensen muziek aan het maken waren.

Vervolgens op weg naar een bergdorp Valldemossa, zo’n 35 min.rijden boven Palma. Onderweg kwamen we langs de Universiteit van Mallorca en de vele finca’s. Volgens mij heb ik vandaag voor het eerst koeien en schapen in Spanje gezien. Lavendel, rozemarijn, wijn, amandelnoten,zijn streekproducten. Valledemossa ligt op ca 1100 m hoogte. Er staat een klooster uit de 14de eeuw en is bekend als kunstenaarsdorp, er zaten dan ook veel galerijen. Ook de beroemde pianist Chopin heeft hier gewoond en kwam hier nog vaak. Wat een idyllisch dorpje, dit is echt zo anders dan de badplaatsen.

Ik kon 1,5 uur vrij rondlopen en heerlijk van plaatselijk lekkernij (soort cake) genieten. Iedere buschauffeur nam daar een stuk van mee bij de plaatselijke bakker, waar mensen in derij buiten stonden.

Om 16 u ging de bus weer terug vanuit Palma naar het hotel in het Noordelijke deel van Mallorca, Playa de Muro. Het was een prachtige dag. Alhoewel ik dat reizen met zo’n bus en reisleiding en op tijd letten etc. niet iets voor elke dag vind. Het beperkt toch in je vrijheid, maar ja... wel veel gezien en gehoord.

Het was ook een zweetdag, dus thuis maar nog een uurtje afgekoeld in het zwembad en klein dutje gedaan in de tuin waar heerlijke ligbedjes staan.

Net gegeten en nu luister ik naar een band die ABBA nummers zingen. Zeer gevarieerde entertainment iedere avond in dit hotel, en goede kwaliteit. Hetstopt keurig rond 22.45/23.00 uur. Ik doe nog even de slippers weer aan voor klein dansje beneden..Mama Mia.. tot morgen.

Leonie

Zo, ik ben bijgelezen. Ik heb er geen moment aan getwijfeld of je alleen op vakantie zou kunnen. Tuurlijk kan en doe jij dat!
Leuk om te lezen wat je zoal allemaal doet. Fijn dat de zaken die geregeld moeten zijn geregeld zijn en voor de rest maar zien waar je dan zin in hebt.
Fijne vakantie nog! Ik blijf graag je verhalen lezen!

mama

Goedemorgen wat een bijzondere busreis zo zie je toch geweldige bouwwerken fantatisch

Karin

Wat leuk Nicole!! Leuk om te lezen, en weer wijzer?

Nicole

Wat schrijf je mooi Nicole, leuk om je verhalen te lezen. Geniet ze en nog een hele fijne vakantie!

Nicole Christenhusz

Leuk hoor jullie reacties! Vooral erg fijn dat mijn ouders zo het gevoel hebben dat ze beetje mee op reis zijn ❤️

Chantal

Ik moest ook weer ff bijlezen. We krijgen zo een goeie indruk van Mallorca ! Je doet het leuk. Toppie ?