nicolecreismee.nl

Een week voorbij

Niet te geloven wat gaat de tijd snel! Ik word wakker na een goede nacht en besef me dat er al een week om is. Gelukkig nog een kleine week voor de boeg dus nog maar niet denken aan vertrek. Opstaan, oefeningen (squats gaan steeds soepeler), balkondeur openen....en daar lag het zwembad mij in de ochtendzon uitnodigend tegemoet te schitteren. Het was inmiddels 8 uur geweest dus officieel open, er was nog helemaal niemand, de oude zwemster in mij kwam naar boven dus ik heb snel de bikini aan gedaan, badlaken gepakt en heb heerlijk een half uur baantjes getrokken. Lekkere start van de dag!

Het ‘handdoeken leggen’ om zo ligbedjes rond de zwembaden of in de tuin te reserveren, valt hier reuze mee. Badmeesters houden het wel in de gaten, als je het doet worden de hotel-strandlakens (die je tegen 15 euro borg kunt lenen) weggehaald en ben je de borg kwijt. Bovendien zijn er altijd wel ergens lege bedjes te vinden. Je ziet alleen grotere families dit nog wel doen wat ook nog wel begrijpelijk is.

Na mijn ontbijt richting begin van het dorp gelopen om daar bij de pier aan het strand te gaan doorbrengen (strand is daar wat breder) ca. 2 km lopen. Onderweg werd mij door een Spaanse familie de weg naar het strand gevraagd....mijn ‘non hablos Espagnol’ werd met verbazing doch veel gelach geaccepteerd. Met handen en voeten en een beetje Engels ze wel uitgelegd waar ze tussen de hotels en appartementen door de weg naar a la Playa konden vinden.

Verbazingwekkend hoe de zee er toch elke dag weer anders uitziet, vandaag kleurde het wel heel erg helder blauw (ik weet niet of dat op de foto’s wel goed te zien is). Cruiseschip lag ook weer in de haven van Alcudia (het schijnt dat de Spaanse en locale - Balearen - overheid het toerisme op de eilanden wat wil beperken zodat er niet dagelijks tussen de eilanden gecruised mag worden).

In het dorp staat een UV index meter die aangeeft hoe sterk de UV straling op dat moment is. Vandaag stond het op blauw, dat betekent een UV kracht boven de 11; zeer hoog risico, verbranden kan binnen 15 minuten. Vaak smeren, pet op en na 2 uurtjes spullen gepakt en koffie gaan drinken op een terras in de schaduw. Op het moment dat ik wou betalen zag ik mensen naast mij aan de ijscoupe... portemonnee weer weggestopt, toch maar de menukaart gepakt en heerlijk genoten van mijn aardbeien ijscoupe.

Teruggewandeld en nog een tijdje onder de palmbomen doorgebracht. Weetje van de dag opgedaan door de Libelle puzzel op te lossen; “Flora is de Romeinse Godin van bloemen”.

Ik heb weer een heerlijke vakantiedag, ga nu eten en zien of er vanavond een beter optreden op het programma staat dan gisteren, anders moet ik toch echt een klacht bij de reisleider indienen. (Knipoog)

Esther

Wat schrijf je toch ontzettend leuk over van alles en nog wat. Super leuk! Geniet van je eten en vooral nog niet denken aan “einde” vakantie…..is echt nog verrrrr wegggg ! X

Mana

Heerlijk kind dat je zo geniet. Mooie foto s en zeker die blauwe lucht prachtig . Fijne avond.

Chantal

Zo leuk allemaal. Ik zie een schrijfster in jou! Leest lekker vlot weg....en je merkt dat je ah genieten bent. Fijn!