nicolecreismee.nl

Markt Can Picafort

Ik en de (stads)bus worden nooit echt vrienden.

Ik was op tijd wakker vanochtend, ben gaan ontbijten en heb om half 9 de bus genomen naar Can Picafort om daar de weekmarkt te bezoeken. De vorige keer dat ik in dat plaatsje was, was ik een halte tever uitgestapt, dat zou me vandaag niet overkomen. Goed opletten, ja daar was de Aldi, dus ik kon uitstappen en liep zo het centrum in. Maar wat ik ook zag, geen markt... bleek die dus rond het haventje te zijn, juist ja, daar waar ik een paar dagen geleden was uitgestapt! Dus weer die hele boulevard afgelopen - gelukkig was ik vroeg en brandde de zon nog niet zo hard - en vol goede moed de markt op. Het blijft toch gek dat ik dat in Nederland bijna nooit doe maar in het buitenland wel leuk vind. Als je zo over zo’n marktje loopt vraag je je altijd af hoeveel kleding, petten, sieraden, handwerk, streekproducten, tassen en lederwaren er ter wereld wel niet worden verhandeld. Net zoals ik me in iedere kustplaats met haven afvraag hoeveel boten er zijn en welk kapitaal daar mee gemoeid gaat.

Het was een leuk marktje, nog een topje gekocht en ik kon een zakje versgebrande pinda’s ook niet weerstaan. Rond een uur of 11 werd het echt druk en vooral ook heel warm, altijd blij dat ik niet zonder flesje water de deur uitga. Terug naar de bus dan maar...je gelooft het of niet maar ik heb het gepresteerd om de verkeerde kant op te lopen...op zoek naar die verdomde Aldi. Uiteindelijk Google maps aangedaan, ‘Aldi dichtsbijzijnde’ ingetoetst en weer 700m terug kunnen lopen.

Dus voor het middaguur had ik mijn 10.000 stappen al lang gehaald. Vanmiddag zonnend en lezend op het strand doorgebracht. Mijn boek van ruim 700 blz. is uit, ik heb erg genoten van die hele serie van de Zeven Zusters, prachtige complexe verhaallijn, doorspekt met veel historische en wetenschappelijke kennis. Straks beginnen in een nieuw boek.

Feest bij het buffet want we konden zelf hamburgers samenstellen. Dagelijks is er ook een zeer uitgebreide salade bar, het ontbreekt aan niets. De band vanavond is matig, ze spelen wel leuke disco nummers - waarom ze nu het Engelse volkslied spelen snap ik even niet??!! - dus ik zing zachtjes mee. Inmiddels merk je dat er meer Nederlanders in het dorp lopen, je hoort ze er direct bovenuit schreeuwen, zo jammer dat sommige landgenoten zich niet weten te gedragen.

Ik sluit de dag af met een wijntje en ga de Avondetappe kijken, tot morgen!

Demi

Haha, de busverhalen.. Heb ik dat ‘bijzondere’ richtingsgevoel niet van een vreemde ;) Toch knap dat je elke keer weer een nieuwe poging doet. Fijn dat je het naar je zin hebt! Dikke knuffel

mama

Dat kan iedereen overkomen even niet opletten dan gaat het fout. Is hier vies warm