nicolecreismee.nl

El zwembatti

Na het ontbijt de zwemtas gepakt en op weg naar het strand bedacht ik me dat ik deze week nog niet aan de rand van het zwembad had doorgebracht. Er stond een ligbedje vrij, pal in de ochtendzon,dus daar heb ik me op genesteld met een nieuw boek op de ereader.

Eerlijk gezegd... ik ben er de hele dag bijna niet af geweest. Alleen voor af en toe een frisse duik en een paar baantjes zwemmen, voor een kop cappuccino met cake op het terras bij de zwembad bar, en om naar boven naar de hotelkamer te lopen om mijn iPad op te halen om een mega spannende bergetappe in de Tour volledig te kunnen volgen. Wat een gevecht is dat tussen Pogacar en Vingegaard, prachtig om te zien, zijn nog jonge renners die nog jaren mee kunnen. Ik heb genoten en had niet eens in de gaten dat het al weer bijna 18.00 uur was.

Tijd om te douchen, in te smeren - wat ben ik blij met mijn familiefles aftersun - en een beetje netjes aan te kleden voor het avond eten. Ondanks dat verzocht wordt aan mensen hier rekening mee te houden presteren sommigen het toch om in ouwe plunje die eetzaal in te gaan. Ergerlijk en zelfs een beetje smerig. Er loopt ook een Spaans ouder echtpaar iedere avond bijna in avondkleding, wat ook wel wat uit de toon valt, maar wel prachtig om te zien, is ook gewoon een mooi deftig stel. Altijd wel vertier in de eetzaal dus. Lijkt alsof er vandaag veel nieuwe Engelsen zijn gekomen, dus die zullen wel weer roodverbrand aan het diner zitten (sommige dingen veranderen nooit, is nog net zo als 30 jaar geleden).

Ik ben mijn batterij weer aan het opladen. Drukke baan, mentaal wordt er best veel van me gevraagd, maar zolang dat leuk is en energie geeft is dat prima vol te houden, toch merkte ik dat ik aan vakantie toe was. Eerste week lekker uitgerust, deze tweede week nieuwe indrukken op gedaan, dus kan de derde week de batterij weer volledig laden. Het doet goed om in andere omgeving te zijn, op mezelf aangewezen te zijn, te kunnen doen wat je wil zonder rekening met anderen te hoeven houden. De luxe van elke dag aanschuiven bij het ontbijt en diner en het feit dat mijn kamer elke dag opgeruimd en schoongemaakt wordt maakt het tot rust komen compleet. Ik zou dat iedereen gunnen en aanraden. De rust die er van de zee en het geruis van de golven uit gaat blijft voor mij toppunt van vakantie, daar kan geen psycholoog tegen op!

Ik ga eten en een glaasje drinken op het leven, want iedere dag moet je vieren!

Esther

Zus, wat ben ik trots op je! Je bent een topper en ik hou vreselijk veel van je.

Nicole Christenhusz

❤️

mama

esther schrijft het wij sluiten ons daar bij aan fantastisch ga zo door. Fijne dag