En door … naar Milaan
10.18 Luzern - Lugano
13.02 Lugano - Milaan (14.18 uur)
Na een prachtig verblijf in Luzern ging de reis vandaag verder naar Milaan. Onderweg genoten van het uitzicht! Hoe mooi is het Zwitserse landschap. De immense Gothard gepasseerd, eeuwige sneeuw
blijft toch ook een bijzonder fenomeen. In Lugano stap je zo het station uit en sta je aan het meer. In Italië geven ze op info schermen in de trein al aan vanaf welke perrons de volgende treinen
vertrekken dus dat maakt het reizen heel relaxed.
Aankomst in Milaan was echt heel bijzonder, wat een geweldig historisch gebouw is Milano Centrale. Mijn ogen uitgekeken. Hotel zit schuin tegenover station dus nadat ik ingecheckt had ben ik in
alle rust nog weer terug gegaan om van het gebouw te genieten. Er bevindt zich een compleet winkelcentrum en heel veel restaurantjes.
In de omgeving van het station zitten veel hotels, internationale bedrijven, cafe’s en restaurants. Ik ben pizza gaan eten en heb me vermaakt met alle Italiaanse chaos op straat; scooters, (hele
historische) trams, auto’s. (Ferrari’s komen gewoon om de paar minuten voorbij), getoeter, en bellende druk-gebarende Italianen. Het blijft toch een heerlijke cultuur.
Als echte Hollander moet ik natuurlijk ook even opmerken dat de prijzen hier weer iets normaler zijn dan in Zwitserland…. Morgen maar eens ervaren hoe dat in hartje centrum is (ca. 2,5 km
verderop).
Ik ga tv kijken, met de tour-etappe winst van Dylan was het weer een mooi oranje dagje. Morgen vroeg op, het is warm hier in Milaan, bijna 30 gr, dus ik wil graag voor de ergste hitte nodige zien.
Ik kijk terug op een fijne mooie reisdag, so far so good met de trein
Wat heb je toch een pracht reis uitgezocht. Het zijn helemooie steden en gunstig dichtbij het centrum. Morgen weer volop genieten
Benieuwd naar al je verhalen.
Maar vooral benieuwd hoe je tot zo'n reis komt en hoe heb je het uitgezocht.
Echt Fantastisch
Genieten
En net wat je moeder zegt - zo gaaf dat we mee mogen lezen 😘