Haven en pier van Loano
Wat een kater! Zo jammer dat het niet mocht lukken tegen de Engelsen. Maar eerlijk, het is een prachtig en sfeervol toernooi, dus laten we blij zijn dat we zo lang mee hebben mogen strijden.
Ik heb het chagrijn maar eerst van me afgezwommen na het ontbijt. Daarna lekker in de zon boek lezen. Het was minder benauwd vandaag. Heb lekker de dag in de tuin aan zwembad doorgebracht en ben ‘s avonds met de laatste shuttle bus om half 7 naar het dorp gegaan. Het was heerijk op de boulevard en ben naar de haven gelopen waar een lange pier vol bloemen rond de haven lag. Wat een prachtig uitzicht. Helaas ben ik niet zo’n goede fotograaf en lukt het me niet helemaal om het moois in foto’s te vangen. Het was echt idyllisch! Die haven, uitzicht op de bergen, de kleine gekleurde dorpjes, de fraaie en lekker geurende bloemen. Op de achtergrond het geluid van de golfslag. Mooier werd het niet.
Op de boulevard iets gegeten en een mojito gedronken die wel zeer goed met rum gevuld was… poeh, de espresso na was wel even nodig.
Door de steegjes teruggelopen en plotseling hoorde ik muziek; een zangeres en gitarist stonden op een balkonnetje jazz te zingen! Mensen bleven staan luisteren en applaudisseren. Het was ontroerend
mooi.
Op de terugweg een dikke ijsco gehaald, niks beters dan Italiaans ijs en je krijgt ook zoveel voor 1 bolletje (dat is hier een grote schep, en het hoorntje tot in de punt gevuld!)
Onderweg nog getuige van een ruzie tussen 2 Italiaanse jonge mannen die van woede gelukkig niet elkaar schopten maar tegen de palmbomen, de schors viel er af. Gelukkig is het altijd wel druk op de weg vanuit het centrum naar het hotel, er waren wel mensen die de boel gingen sussen.
Nu terug op het resort en ik zie dat er een animatie begint… heb ik nog niet eerder meegemaakt dus ik zal eens een kijkje nemen.
Mooie vakantiedag weer, ik raak hier al aardig gewend aan het Italiaanse leven!
Buona sera xxx
Heerlijk zie de bloemen en de gezelligheid voor mij. Kind blijf genieten.
Nou, dat klinkt als een heerlijke vakantie! Het is hier volop herfst dus geniet volop daar!!!