nicolecreismee.nl

Markt Loano & Dagje Albenga

Het was marktdag vandaag in Loano, dus vroeg ontbeten en met de eerste shuttle bus om 9 uur naar het dorp. Die groente en fruit kramen… geweldig.. alleen al die verse geur die er van af komt. Ik heb diverse soorten en kleuren aubergines en courgettes gezien. Een relatief kleine plaats met een mega grote markt, leek wel of alle lege plekjes met kraampjes waren gevuld vandaag.

Toch was ik aardig snel uitgekeken (past toch niks bij in mijn rugzak), het was bewolkt dus ik besloot naar het station te gaan en de trein naar een plaatsje verderop te nemen. Het was even puzzelen bij de kaartjes automaat maar uiteindelijk stond ik met twee kaartjes Loano-Albenga / Albenga - Loano. Geen controle gehad onderweg, treinpoortjes kennen ze hier niet. Treinen zijn heel lang, goed qua zitruimte, heel erg goed bezet.

Albenga is een historisch stadje met veel oude gebouwen; stadsmuur, toren, ‘kathedraal’, opgravingen. Het was prachtig om rond te lopen. De smalle koele steegjes, onvoorstelbaar dat daar horeca en winkeltjes zitten. Leuke pleintjes. Plaatselijke politie agent die daar rustig in zijn eentje rondwandelt (ik durfde geen foto te maken).
Koffie gedronken op het dorpsplein.
Na de middag richting strand gegaan door het meer moderne deel van de stad. Hier waren brede lanen, grote stadsvilla’s en duurdere winkels. Het weer bleef bewolkt met zelfs even een spatje regen dus genoodzaakt op een terras onder een overkapping een drankje te doen, ach het kon slechter toch?! Ik had een heerlijke dag, treinreis aan het eind van de middag verliep goed. Bij aankomst in Loano mijn inmiddels favoriete drankje besteld Amarento (kersenlikeur met prosecco) en een goede hamburger gegeten. Tijdje naar de bedrijvigheid op de boulevard gekeken, blijft altijd mooi om ‘de locals’ en toeristen door elkaar heen te zien.

Via de supermarkt (water flessen!) terug naar het hotel gelopen. Er stonden weer heel wat stappen op de teller dus ik ben wel blij nu dat ik de beentjes hoog kan leggen en rustig op mijn balkon wat TV kan kijken. Even bijgekletst met mijn zoon (leve facetime), gezien dat thuis alles goed gaat.
Veel indrukken weer opgedaan vandaag, ik ga met de dag Italië meer in mijn hart sluiten.

Ciao! Xxx

Mama

De dag weer gelezen je doet toch weer ervaringen op . Wat het weer betreft het is hier waardeloos nog geen zomer regen breng straks in de rugzak goed weer mee. Fijne dag