nicolecreismee.nl

Bruisend Zurich

Goed geslapen, lekker ontbijt, uitgerust om half 9 op pad gegaan richting het oude stadsdeel van Zurich. Net als in Luzern bevinden zich hier ook prachtige oude statige gebouwen waar de rijkdom nog steeds van afspat. Het is zo bijzonder zo’n fraaie stad aan een mooi meer, met in de bergen de uitloop van de stad. Ik kan het gewoon niet beschrijven, je moet het gezien hebben om te snappen. Het stationsgebouw is hier ook heel imposant. De Bahnhofstrasse is de PC Hooftlaan van Zurich maar dan in het kwadraat of een veelvoud zelfs. Wat een mega luxe dure winkels. Ik heb een jurk gezien van Dior die 17500 Zw.franc (ca 19000 euro) kost! Schoenen/sandaaltjes voor 1200 euro. Echt en daar komen ook gewoon mensen met tassen uit die winkel. Hoe dan?
Er was wat regenachtig weer voorspeld, maar op een paar sputters na was het een prachtige zonnige dag, ca. 23 gr dus super om door de stad te struinen. Les geleerd: doe niet altijd iets op de weer app op uit.
Het Lindt chocolade museum zit hier met een grote winkel er bij. Je vindt daarnaast veel bakkers met als specialiteit makarons. Nu vind ik die heel lekker dus ik dacht ik haal er een paar…. Bij winkel 1 kreeg je er 3 voor 17 euro (let op: klein van formaat). Dat was het me toch niet waard. Bij winkel 2 had ik iets meer geluk daar kostte 4 kleintjes 5 euro. Ze hebben me heerlijk gesmaakt, echt wel uniek.
Zurich is van oudsher een protestantse stad, de kerken hier zijn van binnen dan ook erg sober in vergelijking met de katholieke kerken uit Luzern en Italie. De sfeer in de stad is bruisend, veel grote internationale bedrijven zijn hier gevestigd. Je hoort dan ook veel verschillende talen om je heen. Heel veel tram verkeer. Ik heb aan het eind van de middag op een terras gezeten waarbij ik zicht had op een druk verkeerspunt enerzijds richting centrum en anderzijds richting station. Wat een vermakelijk gezicht, op de een of andere manier verloopt het hier toch orderlijk, alhoewel er nog wel een bezorg-brommer werd geraakt door een tram en even onderuit ging zonder schade overigens.

In een bier-garten aan het water een ouderwets groot bord patat gehad (had ik hele vakantie nog niet gehad). Ongemerkt toch bijna 20000 stappen gezet vandaag dus die patat met mayo is mij vergeven… haha.
Prachtige stad, prachtige dag, mijn ogen weer uitgekeken. Wat ben ik blij dat ik uiteindelijkvoor deze route heb gekozen, hele mooi steden gezien, mooi landschap, veel energie gekregen uit alle indrukken.
Aan alle moois komt soms even een eind, morgen weer richting Borne waar het ook fijn is om mijn lieve kinderen weer te zien. Ik ga nog een dagje genieten van wisselende landschappen morgen onderweg en neem de zon en energie mee!

Guten Nacht!

Anita

Nicole, zo te zien heb jij je prima vermaakt. Mooie sfeer-beleving, heel leuk om mee te lezen. Ik wens je een goede reis terug naar Borne!

Papa mama

Kind wat heb je veel bijzonderheden gezien . Nogmaals goede reis naar huis.